Varningsljus är viktigt på bilen

Det är viktigt att köra bil med ljusen igång och på, men trots detta är det ändå många bilister som kör omkring utan varken ljus bak eller varningsljus fram. Men om man ska köpa extraljus till bilen, men vilka ska man köpa?

Det finns en rad olika typer av extraljus man kan skaffa sig till bilen. I skog och mark kan det till exempel vara bra med så kallade blixtljus, vilka du kan köpa hos extraljuskungen på sidan http://www.extraljuskungen.se/varningsljus/blixtljus/, för att uppmärksamma omgivningen på din närvaro. Är du däremot inne i stan kanske det snarare räcker med att byta ut din strålkastare mot bättre lampor med längre räckvidd. Se bara till att du väljer rätt ljus för din bilmodell, vilket du kan få tips om i Mestmotors guide om just extraljus, vilken du sedan kan jämföra med lamporna som Vi Bilägare tipsar om i sin stora guide om extraljus – men se bara till att du sedan också använder dina extraljus när du är ute i trafiken.

Fler kör med släckta lampor

Något som tidningen Nya Wermlands-Tidningen uppmärksammat är hur många bilister som kör utan att ha sina bakljus tända. Anledningen till det är för att många bilar som är tillverkade mellan åren 2011 och 2014 så måste man växla till halvljus för att bakljusen ska tändas. Men när det kommer till bilar efter dessa år så tänds endast bakljusen när det är mörkt ute, och det är något som verkligen ställer till det. Uppe här i norden är det nämligen långa gryningar och skymningar samt ganska så extremt väder från och till vilket gör att det där mörkret som bilarnas sensorer ska känna av inte kommer på samma sätt som i andra länder där bilarna rullar. Men om du kör en Volvo eller Audi kan du vara desto lugnare, på de bilmodellerna är ljusen bak alltid tända.

Här är lite fakta om extraljus: