Vägen till en egen Jagga

Modell av en JaguarDrömmer du också om att ratta en Jaguar? Du kan göra det en dag, om du börjar planera redan nu.

För att en dag uppleva känslan av att köra runt i en egen Jagga är det dock vissa saker som man bör ordna först.

  1. Körkort är självklart. Såvida du inte planerar att bli så rik att du kan anställa en chaufför bör du börja med att boka körskola i Stockholm, Flen eller var du nu bor någonstans.
  2. En bil till. Det tar emot att säga det, men man bör inte ha en Jaguar som sin enda bil. Det är inte en bil man åker till Ikea med för att köpa en soffa.
  3. Pengar, för en Jaguar är inte den billigaste bilen på marknaden. Långt därifrån, faktiskt.

Hur man tjänar ihop pengarna

En Jaguar är inte en bil för vem som helst. Man bör vara någorlunda stadd vid kassa för att ha råd med en, även om det ibland går att fynda på begagnatmarknaden. Man bör, för att tala klarspråk, vara hyfsat rik för att kunna köpa en Jaguar. Hur blir man det?

Ett sätt är att investera i aktier. Det gäller att läsa på ordentligt, och vara beredd på att man kommer att göra dåliga affärer ibland, men om man avsätter pengar varje månad och lär av sina misstag kommer pengarna att växa. Här hittar du några bra tips för att komma igång med ditt aktiesparande.

Det går också att tjäna pengar på att kläcka en bra affärsidé, och omsätta denna i praktiken. Har man riktig tur kan man bli uppköpt snabbt av något större, kapitalstarkt bolag, och köpa en Jagga eller något annat kul för pengarna. Det bästa exemplet är Markus ”Notch” Persson, som sålde sin skapelse Minecraft till Microsoft. Även om man säljer sitt bolag för en mer blygsam summa räcker det till en Jaguar.

Ett bra företagsnamn är förstås inte heller fel. Det väcker uppmärksamhet och kan ge nya kunder. På Bodens näringslivsdag stod företaget Algebra för den vinnande affärsplanen. Deras affärsidé går ut på att använda spillvärmen från serverhallar till att odla alger som kan användas vid produktion av biogas. Förstår ni varför de valde det företagsnamnet?