Utrusta dig för ditt bilmekande

Fixar du helst din bil på egen hand? Då är du i behov av rätt utrustning för att underlätta ditt arbete. Här ger vi tips vad som är viktigt att ha hemma i garaget inför mekandet. Läs mer nedan!

När du ska meka med bilen behöver du förstås en bra plats att hållas på. Ett vanligt garage räcker dock oftast utmärkt, så länge du inte har ett alltför smalt garage utan svängrum på sidorna. Det viktigaste är att du har någonstans att hållas och där du kan jobba ostört. Viktigt är dock att ha tillgång till rätt utrustning så att du är väl förberedd för dina hemmareparationer. Detta innefattar en rad olika prylar, men något du absolut inte ska förbise är vikten av rätt typ av kläder. Du kommer behöva slitstarka plagg som både tål oljespill och annat. Med arbetskläder från Arbetsbyxor.com är du rätt rustad för uppgiften; här hittar du allt du kan tänkas behöva för att känna dig korrekt klädd i garaget. Riktiga arbetsplagg ska hålla länge och samtidigt vara bekväma att bära.

Bra att ha vid mekandet

garageEn av de första prylarna du måste införskaffa till ditt garage är någon form av domkraft, för att kunna hissa upp bilen. En vanlig garagedomkraft är en vettig investering som inte kostar multum och som fungerar gott i de flesta fall när du behöver komma åt under bilen.

Du har antagligen kommit fram till det redan, men självklart är en uppsättning verktyg ett måste för att du ska komma någon vart med mekandet. Exakt vilka verktyg du behöver beror på arbetsuppgiften, så ett tips är att skaffa ett så brett sortiment som möjligt. Du vet aldrig vad du plötsligt kan behöva – och då är det trist att behöva byta om och bege sig till en butik för att du saknar ett verktyg!