Självkörande bilar snart verklighet

Nästa steg i bilutvecklingen är självkörande bilar och det är faktiskt inte alls långt kvar till dess att vi ser autonoma bilar på våra gator. Vissa företag tror att de kan finnas på marknaden redan om fem år.

pimpad-bil

När det kommer till bilar sker utvecklingen i ett stadigt tempo och varje år kommer nya bilar på marknaden som är säkrare, snyggare och mer miljövänliga än sina föregångare. Speciellt miljöbiten har man lagt ett allt större fokus på.

”En miljövänlig bil är en bra bil i väldigt stor utsträckning.” Läs mer.

Något annat som man börjat lägga allt mer fokus på när det gäller att utveckla tekniken i bilar, är att göra dem autonoma. En autonom bil kan alltså köra själv utan att en person måste sitta och sköta spakarna. Och man har faktiskt kommit rätt långt i den här utvecklingen. På Breakit.se kan man läsa att Uber gjort en självkörande bil som de börjat testa i Pittsburgh. Men Uber är inte de enda som satsat på självkörande bilar. Även konkurrenten Lyft har satsat på detta och företaget har gått ut med att man kommer få tillgång till dessa bilar redan år 2017.

Helt självkörande om fem år

Till en början kommer dessa bilar endast köras på bestämda sträckor där man kan garantera att teknologin fungerar och kan styra bilarna. Sedan kommer bilarna kunna rulla på flera sträckor och i slutfasen som man tror kommer vara 2021 eller 2022, kommer man kunna ha en komplett förarlös bil som kan färdas precis som en vanlig bil. Lyft gick rätt nyligen ut med den här informationen och eftersom General Motors gått in som delägare i företaget tror experter på att deras visioner förmodligen kommer bli verklighet.