Så kan du köpa drömbilen

Om du drömmer om att en dag kunna köpa din drömbil behöver den dagen inte vara speciellt långt borta. Din bildröm kan bli verklighet genom att låna pengar till köpet. Tänk bara på att göra en kalkyl på alla bilens omkostnader inklusive lån innan du slår till.

Att köpa bil är sällan en billig historia men det är en investering i frihet. För att kunna köpa en bil behöver de flesta ta ett lån för att finansiera köpet. Hur mycket pengar du har kontant och hur din ekonomiska situation ser ut styr hur mycket du kan och behöver låna. Är du intresserad av att låna pengar till ett bilköp, besök Nordax Bank och se vad de kan gör för dig. De är specialister på kreditgivning och erbjuder privatlån med bra ränta, det är ett lån som du har råd med. Du behöver inte lägga någon kontantinsats för att låna.

Gör hemläxan innan du lånar pengar

Innan du lånar pengar ska du alltid göra en ekonomisk kalkyl där du planerar för återbetalningen. Kalkylera också alla omkostnader kring bilen som försäkring, skatter, parkering och reparationer. Du ska också göra din hemläxa innan bilköpet och kolla upp vilken ränta lånet har, hur krav på återbetalningen ser ut och om det finns några andra krav eller villkor som är viktiga att veta på förhand. Att låna pengar kostar alltid mer i långa loppet än att betala beloppet kontant direkt men ibland kan det absolut vara värt att ta ett lån för att få en ny förmåga eller dylikt. Något annat som är bra att veta inför ditt lån är att räntan ofta är knuten till marknadsräntan, som idag är väldigt låg. Om inflationen skulle sätta fart kan marknadsräntorna börja stiga och det innebär att din ränta på ditt lån också kan bli högre.