Så fixar du en bilutställning

Att arrangera en bilutställning med ett särskilt tema eller på en viss plats är något som många bilintresserade kanske drömmer om, men inte vågar göra till verklighet. Det behöver dock inte vara så svårt och krångligt som det kan verka. Det gäller bara att tänka igenom vissa delar lite extra.
När platsen och datum för bilutställningen är bestämda är det dags att locka till sig utställare och besökare. Ett bra sätt att nå ut till många samtidigt är genom sociala medier. De flesta svenskar använder sociala medier och många evenemang publiceras och marknadsförs där.

bil på utställningNå ut till besökare

Det finns också särskilda grupper för personer med bilintresse där en länk till en hemsida med information om ett evenemang kan få stor genomslagskraft. Det finns redan många utställningar för den intresserade att åka på, till exempel Classic car week i Rättvik som är Sveriges största bilutställning.

Skydda bilarna

När många bilar samlas på samma plats finns det samtidigt risk för att något ska skadas eller förstöras. Ett enkelt sätt att skydda dyrgriparna mot regn, hagel eller stark vind är att använda hallar där bilarna kan köras in. Detta är en tjänst som kan köpas av professionella företag, till exempel hallbyggarna.se som levererar både tälthallar och presenningar till den här typen av evenemang. Om oturen är framme och ett hageloväder drar in kan det leda till stora skador på oskyddade bilar, något som skedde i Lidköping sommaren 2019 och som kan bli vanligare framöver.

”Till följd av klimatförändringarna med högre temperaturer och fler omfattande skyfall som bär med sig hagel kan vi förvänta oss en ökning av hagelskador även i Sverige”, säger Staffan Moberg på Svensk Försäkring, till SVT.