Så blir din lyxbil skinande ren

När du har köpt din lyxbil är det viktigt att du tar hand om den på bästa sätt. Den kommer att se mycket bättre ut om du tvättar den noga och du slipper även repor och onödigt slitage. Det finns några matnyttiga tips som du kan ta med dig inför biltvätten.

Visste du att det är mer tidseffektivt att tvätta bilen ofta istället för att vänta tills det är absolut nödvändigt? Smutsen gror nämligen in och sätter sig ordentligt och blir därmed svårare att få bort ju längre tid som går. Tvättar du din bil ofta räcker det långt med en avspolning med en högtryckstvätt. Det är därför en högtryckstvätt är perfekt att ha hemma så att du snabbt och smidigt kan tvätta av bilen med jämna mellanrum. När du använder en högtryckstvätt får du lättare bort smutsen, vilket är viktigt för att inte repa lacken när du sedan ska schamponera bilen. Tänk på att inte stå för nära bilen när du tvättar med högtryckstvätten.

Var noggrann med varje steg i processen

Biltvätt. Rengöring Bil Använda HögtrycksvattenNär du ska göra en mer grundlig tvätt är avfettning en viktig del. Förutom att avlägsna fett får du även bort smuts som sitter fläckvis. Du får heller inte glömma att vaxa bilen. Vaxet har en smutsavvisande effekt och gör att du inte behöver tvätta bilen lika ofta. Det gör också väldigt mycket för bilens utseende. När du tvättar din lyxbil är det viktigt att du tvättar noga och tänker på detaljerna. Missar du något kommer det synas väldigt väl. När du ska torka bilen ska du använda en gummiskrapa och en torkduk som är speciellt framtagen för bilar. Annars kan du riskera att få små repor. Skadad lack sänker andrahandsvärdet på bilen.

För bästa resultat när du tvättar din lyxbil:

  • Spola alltid av bilen ordentligt innan du börjar med tvättsvampen.
  • Använd alltid en ny tvättsvamp för att inte riskera att repa lacken.
  • Välj ett bra bilschampo som gör sitt jobb.
  • Spola av bilen noggrant efter schamponeringen.
  • Torka bilen noga.
  • Vaxa vid behov.

När du har lagt mycket pengar på din lyxiga bil är det roligt om den är ren och snygg. Därför ska du vara noggrann när du tvättar den och inte hoppa över några moment. Det kan också vara en bra idé att städa bilen invändigt.