Jaguar lanserar SUV-modell

Jaguar har tidigare haft en målgrupp på lite äldre personer som är intresserade av sportbilar. Nu försöker man dock nå ut till nya målgrupper. Med en SUV-modell och en billigare modell, vill man locka yngre och de som har behov av en större bil.

8825086-jaguar

För många är en sportig jaguar drömbilen. Men en del tycker säkert också att det är väldigt opraktiskt att ha en liten, fräsig bil. Det får inte plats med någon som helst bagage i den och den passar enbart för stadskörning. Dessa personer vill förmodligen ha en lite större bil som även fungerar bra i ett vintrigt Sverige. Men de som vill ha en bil där man får båda delarna, har hittills fått stå lottlös. Tills nu.

Lanserar SUV-modell

Nu kommer nämligen Jaguar att börja tillverka och sälja en SUV-modell, eller en stadsjeep som man också kan kalla bilmodellen. Bilen kommer heta Jaguar F-Pace och börjar säljas 2016. Bilen ska ta upp konkurrensen med Posches liknande modell Macan och F-Pace kommer tillverkas i företagets fabrik i England. På grund av detta har man anställt 1 300 nya medarbetare till Storbritannien. Läs mer.

Billigare modell lockar unga

Den här modellen kan locka en ny målgrupp som inte tidigare varit intresserad av att köpa en Jaguar. Och detta är precis vad de på företaget har försökt göra den senaste tiden, locka en annan typ av målgrupp. Med en utav deras senaste modeller försökte de locka till sig yngre kunder som tidigare brukade välja BMW.  För att locka den här målgruppen har modellen fått ett lägre pris än tidigare modeller. Bilen ska heller inte ha dyra driftkostnader och företaget har försökt minska bränsleförbrukningen. I det snålaste grundutförandet slipper ägaren betala brittisk bilskatt. Något annat som man tror kommer locka målgruppen är underhållnings- och kommunikationssystemet, som har egna appar och är kompatibelt med både Ios och Android.