Bygg nytt garage till bilen

Behöver du ett nytt garage till din bil, eller förse det befintliga med snygga garageportar? Läs mer om det här!

Att renovera och bygga ut till dig och familjen i all ära, men nog förtjänar väl även familjens fordon att förvaras på ett snyggt och funktionellt sätt? Kanske har du redan ett garage som behöver fixas till av olika anledningar, eller också är det dags att bygga ett helt nytt garage från grunden. Oavsett anledning finns det många olika sätt att fixa en bra plats till förvaring av bilen – eller att snygga till den befintliga.

dubbla garageportarSnyggt med nya garageportar

Har du redan ett garage du är nöjd med avseende storlek och utförande kanske det ändå börjar bli dags att byta ut garageportarna. Allra smidigast är då att beställa garageportar med montering för att slippa stå med arbetet på egen hand. Det finns ett stort antal olika garageportar att välja bland, så det är lätt att hitta en variant som passar. Skönt är att satsa på fjärrstyrning, så att du slipper gå ur bilen en regnig dag för att öppna eller stänga porten. Har du ett dubbelgarage väljer du antingen att skaffa två stycken separata garageportar, eller en enda port som är bred.

Bekvämt och säkert

Har du inte redan ett garage till bilen (eller bilarna, om du eller ni äger flera) bör du överväga ett sådant bygge av flera olika skäl. En anledning till att ha garage till bilen är förstås att stöld- och inbrottsrisken minskar avsevärt. Står bilen parkerad utomhus löper den en större risk att bli utsatt, så det känns tryggt att ställa den i garaget över natten. Detta eftersom så kallade ”relä-attacker” har ökat markant”, enligt tidningen Vi Bilägare.

Så kallade ”relä-attacker” har ökat markant i år och tjuvarna stjäl bilen från uppfarten på natten. För att skydda dig ska du stoppa bilnyckeln i plåtburk.

Dessutom är ytterligare en fördel med en garageplats att det är otroligt skönt om vintrarna, eftersom du då slipper skrapa is från rutorna. Har du ett välisolerat garage med värme kan du också njuta av en bil med behaglig temperatur.

Är ditt gamla garage i ett mycket dåligt skick kanske det bästa alternativet är att ta ned det befintliga och bygga ett helt nytt. Det här kan också bli aktuellt om du skulle behöva ett större garage, men är det befintliga i gott skick kanske du först och främst undersöker möjligheten att bygga ut det.

.