Bilfantast – med eller utan bil

cool bil elmia mässaDet är något visst med att vara intresserad av bilar. Det handlar inte bara om hästkrafter, motorer och ny teknik. Nej, det handlar faktiskt om något mycket viktigare – den där fantastiska känslan man kan få av att se en riktigt fin bil. Estetiken är minst lika viktig för att en bil ska kunna ge oss just den där wow-känslan, och det skulle nog de flesta bilfantaster hålla med om.  Detta innebär också att alla kan få förälska sig i bilar, oavsett om man har en egen bil att köra eller inte. Det innebär också att åldern inte begränsar riktiga bilfanatiker, utan även de som är för unga för att ens få köra bil kan uppskatta värdet av en riktigt fin bil. Att gå på bilträffar som denna är en möjlighet för de som bara vill gå och titta på blanka motorhuvar för en dag.

Jaguar utvecklas ständigt

Att hänga med i nyheter och få reda på de senaste uppdateringarna är en stor del av bilintresset. Senaste nytt är att Jaguar Land Rover utvecklas och satsar 15 miljarder på att tillverka nya aluminiumbilar i England. Med ett lätt material som aluminium kommer dessa sportbilar minst sagt att bli uppseendeväckande, och de kommer ut på marknaden om redan ett år.

Låt dina barn gå i dina fotspår

Ofta går intressen och hobbyer i arv från föräldrarna till barnen. Börjar du märka att dina barn vill följa med dig på bilmässor och bilträffar så kanske du har sått ett frö hos dem. Om du har tonåringar hemma så kanske det börjar bli dags för dem att övningsköra, och ingenting kan väl vara bättre för en bilfantast än att se sina barn få köra bil. Idag är det tyvärr många storstadsungdomar som inte prioriterar att skaffa körkort, men om du själv är uppmuntrande och hjälper dina barn så kan deras intresse växa. Gå en handledarutbildning i Stockholm, eller den stad du bor i, så kan du själv övningsköra med ungdomarna och lära dem hur man kör bil som du.