Att köpa lyxbilen

När en ska köpa en ny bil finns det en hel del att tänka på, särskilt om man vill köpa en bil av den finare kalibern, så som en jaguar eller kanske något annat brittiskt. Idag skriver vi om tips och råd men tar även en titt på Mr. Beans vrålåk.

I Aftonbladet kunde vi nyligen läsa om just Roman Atkinson, som för många är mer känd som folkkäre Mr. Bean, och hur denna komiker nyligen sålde sin lyxbil för hela 100 miljoner kronor – trots att den köptes för ”bara” 8 miljoner kronor och samt att den kraschats två gånger. En ganska rejäl summa med andra ord. Bilhandlaren som sålde vrålåket säger att det handlar om bilens historia och att detta har trissat upp priset så enormt mycket – sedan kanske det inte skadar att det faktiskt är mr. Bean och Röde Orm som kört runt på gatorna i bilen.

Planering innan bilköp

Nu kanske inte alla har råd att äga hela sex lyxbilar som ovannämnde person, utan ett inköp av en fin bil kräver planering, lån från till exempel zmarta och möjligtvis lite underfundighet. Det sistnämnda hade i alla fall två femåringar på ett dagis i Ryssland som tidigare i höst rymde från sin förskola för att just köpa en Jaguar. Busigt? Ja minst sagt, men även väldigt rolig historia som vi kan läsa om i en artikel i DN.

I Expressen kan vi vidare få tips och råd kring hur man bör agera för att undvika dyra fällor när en köper bil, vi listar några av råden här nedan:euro dollar

  • Dyr service kan undvikas om en köper bilen direkt efter en sådan service istället för innan
  • Import är både dyrt och farligt, kolla med Carfax för att se bilens historik
  • Billiga att köpa kan vara dyra att försäkra, kolla med ditt försäkringsbolag
  • En utgående modell brukar vara billig men sämre på alla sätt och vis
  • Sälj först och köp sen för att undvika dubbla kostnader
  • Undersök däcken innan köp
  • Provkör, provpacka och unna dig extrautrustning – för ett bättre köp